Begin hier

of
HIER

met het lezen van mijn verdwaal-verhaal. Dit verhaal gaat niet gewoon van a naar b naar c, maar het kronkelt in allerlei richtingen en slaat vreemde zijpaadjes in. En jij bepaalt, welk pad je neemt.



zaterdag 13 maart 2010

Dikste ridder van allemaal

Ridder Bartilak was de dikste ridder van allemaal. Hij was zo moddervet dat hij niet eens zijn eigen navel kon aanraken. Als hij op bezoek ging in het kasteel van een andere ridder, kwam hij niet verder dan de binnenplaats. De grote poort kwam hij nog wel door, maar alle deurtjes en gangetjes in het kasteel zelf – nee, daar paste hij domweg niet in. Als hij ergens op bezoek ging, nam hij een grote tent mee en dan kampeerde hij op de binnenplaats. Op bezoek ging hij vaak, want iedereen nodigde hem uit. Alle ridders wilden zijn vriend zijn, dus ze vroegen hem te logeren en gaven een groot feestmaal als hij kwam.
Daarom was hij ook zo dik.
Hij werd niet uitgenodigd omdat hij zo aardig was, maar omdat hij zo beroemd was. Ridder Bartilak de Onoverwinnelijke werd hij genoemd, want niemand had hem ooit verslagen. De meeste gevaarlijke avonturen had hij tot een goed einde gebracht. Zelfs de verschrikkelijke reus Pjoek, die zeven ridders in één klap kon doodslaan, had het niet kunnen winnen van Bartilak.
Was Bartilak dan zoveel sterker dan andere ridders?
Nou, nee. het was iets anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten